Epoke III og IV køretøjer til modeljernbanen - forhistorie


Kører du med modeltog? Du har måske et anlæg derhjemme, eller du er måske medlem af en af modeljernbaneklubberne?


Sammen med det efterhånden store udvalg i dansk jernbanemateriel i skala H0 - 1:87 - skal der jo også tidspassende biler og andre køretøjer på anlæget.


Epoke III dækker rent tidsmæssigt tiden fra 1945 til 1968, i hvert fald efter europæisk NEM vedtagelse, jeg ved godt at en del danske modeljernbaneentusiaster har den holdning til epoke III at den dækker perioden fra 1945 til 1974. Jeg har herunder lavet lister over hvad man kan købe af biler / køretøjer, der er relevante indenfor tidsperioderne som jeg har valgt at dække 1945-1970 for epoke III og 1970-1990 for epoke IV. Listerne vil blive løbende opdateret, mindst hver kvartal.


Først vil jeg dog lige resumere nogle kommentarer til denne tidsperiode. I 1945, efter fredsafslutningen lå dele af Europa i ruiner, især dele af Tyskland var pga. bombardementer og krigshandlinger svært medtaget. England var som en af sejrsmagterne kommet rimeligt igennem krigen hvad produktionsapparatet angik, industrien havde i løbet af krigen kørt under højtryk, for at producere enorme mængder af krigsmateriel. På den anden side af Atlanterhavet havde USA og Canada også en optimeret, trimmet og intakt industri, der nu, med et slag skulle indstilles på civil produktion.


I Europa skulle livet nu til at gå videre, en af de vigtige elementer var at få økonomien i gang igen. Alle europæiske lande havde under krigen været ramt af restriktioner og rationaliseringer på alle niveauer. Som et bolværk imod kommunismen og Ruslands indflydelse, var det vigtigt at få Europa på fode igen, derfor blev Marschall-hjælpen etableret på USA´s foranledning, da det var klart for amerikanerne, at hvis det vestlige Europa skulle kunne stå distancen overfor kommunismen og Stalin, skulle det gå hurtigt med at få gang i de forskellige vesteuropæiske samfund og økonomier.


Hvad har dette med biler og køretøjer til især en dansk epoke III modeljernbane at gøre ? - jo det har meget at sige, hvad angår det forbilledligt rigtige valg, af netop befordringsmidler til mennesker og varer. Hvis man ser på bilparken i Danmark efter krigen, bestod den i de første år af førkrigsbiler der var blevet befriet for deres gasgeneratorer. For langt hovedparten var der dog tale om vogne der under krigen havde været opklodset, og måske været "gemt" af vejen for tyskerne.


Epoke III køretøjer - hvor kom de fra ?


For de få der havde økonomisk mulighed for at købe en ny bil, var der nogle regler om importtilladelser, og Danmarks handel med udlandet i øvrigt. Lige efter krigen var der præference for amerikanske typer / modeller, det skyldes at det amerikanske hjemmemarked allerede var forsynet, der var kapacitet til eksport. I England og Frankrig galdt det først og fremmest at forsyne hjemmemarkedet og tilhørende kolonier, og i Tyskland skulle man først og fremmest have ryddet op og genopbygget, den beskedne produktion der allerede i 1945 var kommet igang under de allierede´s kontrol og tilladelser, kunne langt fra indfri hjemmemarkedets behov.


Fra starten af 1950'erne havde englænderne så meget kapacitetsoverskud i deres automobilproduktion, at en eksport til kontinentet i større stil kunne etableres, og da danskerne have valutaoverskud i samhandelen med englænderne pg.a. den store landbrugs eksport, samtidig med at de danske samlefabrikker var blevet reetableret igen efter krigen kom der igen gang omsætningen. At englændernes produktion fandt sted i anlæg og bygninger, og produktionsmetoder der for hovedpartens vedkomne, stammede fra industrialiseringens begyndelse, skulle senere i slutningen af 1960'erne, og begyndelsen af 1970'erne få katastrofale følger for britisk bilindustri, iform af dårlige arbejdsforhold og deraf uro og strejker.


Fra slutningen af 1950'erne havde man fået så meget gang i den vesttyske automobilindustri, at der var overskud af produkter til eksport. Denne produktion kørte nu med tysk grundighed og præcision, på ultramoderne og ny - / genopførte produktionsanlæg, dette sammenholdt med driftssikkerhed og holdbarhed gjorde vesttysk producerede køretøjer op gennem 1960'erne blev mere og mere populære for til sidst at være dominerende på markedet.


Gennem hele epoke III perioden har der også været importeret en del franske bilmærker til Danmark, på trods af avanceret design og tekniske finesser blev franske biler dog ikke i perioden hvermandseje, senere og især i epoke IV perioden blev den franske andel dog noget større. Fra omkring slutningen af 1950'erne, kom de svenske bilmærker, også til at spille en stor rolle, for udviklingen af bilparken i Danmark.


De forskellige bilproducenter / importørfirmaer havde helt frem til 1970'erne bilsamlefabrikker i Danmark, Bohnstedt-Petersen, Citroen, Domi, Ford og GM blot for at nævne nogle. For erhvervskøretøjer blev der i hele epoke III perioden lavet danske opbygninger, førerhuse, lad og kølekasser på lastvognschassiser og komplette bus opbygninger. Jeg kan huske når der her i Grindsted først i 1960'erne, jævnligt kom Leyland buschassiser fra Esbjerg til J. Ørum Pedersens Karroserifabrik i Herning, eller DAB i Silkeborg. Chaufførerne var iklædt læderdragt og motorbriller, de sad på en trækasse, det eneste der fra Leyland var monteret over chassisrammen var ratstamme, rat og gearstang.


Det vil sige at følgende nationalitets fordeling bør være gældende for køretøjer til en modeljernbane efter dansk forbillede:

  • 1945 - 1950: Førkrigsmodeller og amerikanske.
  • 1950 - 1955: Førkrigsmodeller, amerikanske, britiske, franske og tyske.
  • 1955 - 1960: Britiske, amerikanske, franske, tyske og svenske.
  • 1960 - 1965: Britiske, tyske, svenske, franske og amerikanske.
  • 1965 - 1970: Britiske, tyske, svenske, franske og få amerikanske.


Epoke III køretøjer - udbredelse og modeller


Husk at tænke på at en bil dengang, i hvert fald indtil sidst i 1960'erne langt fra var hvermands eje, det var meget almindeligt at leje en bil hvis nu tante Olga på Mors havde fødselsdag og hele familien skulle på besøg ! Der blev også langt op i 1950'erne transporteret en masse gods og især landbrugsvarer med hest og vogn. Vi skal også huske på at lastbilerne heller ikke var så store og slet ikke havde kraftige motorer dengang, den lokale vognmand der kørte for foderstof - eller kul & kokskompaniet, mørtelværket, mejeriet eller kartoffelkogeriet sjældent havde en lastvogn med en motor på over 100 hestekræfter, og det var ikke altid at det var med dieseldrift, benzinmotorer kunne opleves langt frem i perioden.


Der var dog også lastvogne med større motorkraft, men det var mest udbredt  for eksportbilerne. Frem til først i 1970'erne var det ikke unormalt at et eksempelvis femakslet forvogn/hænger eksportkølevognstog havde motorer der "kun" ydede knap 200 hk.


Lister over producerede køretøjer - Epoke III og Epoke IV


Jeg har taget alt med hvad der er i mit kendskab på listerne, de indeholder kun færdigproducerede modeller, underordnet om det er plastik, resin eller hvidmetal der er brugt som materiale.


Jeg ved godt at der også er taget modeller med som kun i et fåtal har været indregistreret i Danmark, men hvis nu "Onkel Alfred" eller hvem det nu måtte være, engang har haft et sådant køretøj, kunne det måske være sjovt at have en sådan i model på jernbaneanlæget. Det er blandt andet  derfor at jeg eksembelvis har taget alle de modeller der er produceret efter amerikansk forbillede med på listerne.


Nu forholder det jo sig sådan at hovedparten, af den modeltilbehørsindustri der fremstiller tilbehør til modeljernbaner er af tysk oprindelse, som følge heraf er det største udbud da også af tysk oprindelse og forbillede. Uheldigvis for os danske, det gælder også for vore nordiske naboer og modeljernbaneentusiaster i Beneluxlandene, kører man i Storbritannien modeltog efter målestok 00 ( 1:76 ), derfor er udbudet af køretøjer efter britisk forbillede i H0 ( 1:87 ) yderst sparsom ! - Dog er der ved at komme forskellige andre modeller end efter tyske forbilleder, v kan så håbe på at nogle af de tyske modelfabrikanter i mangel af forbilleder til modeller vil orientere sig lidt mere ud over deres egne grænser.


Listerne er opbygget med angivelse af lanceringsårstal (uden garanti, har ikke kunne finde alle fakta) - derefter bilmærke sorteret alfabetisk og til sidst producenten. Du kan ofte finde billeder af både forbilledet og modellen på nettet. Der kan du også se de enkelte producenters hjemmesider og også hvilke forhandlere der fører de søgte modelkøretøjer.


Liste over producerede modelbiler fra epoke III i skala 1:87


1960   -   AEC Routemaster   -   Brekina   -   London dobbeltdækker


1958   -   Airstream Campingvogn   -   Busch


1949   -   Alfa Romeo 6C 2500 Villa d´este   -   VVModel

1962   -   Alfa Romeo Giulia 1300   -   Brekina

1962   -   Alfa Romeo Giulia 1600   -   Brekina

1965   -   Alfa Romeo GTA 1300   -   Brekina

1966   -   Alfa Romeo Spider   -   Wiking

1966   -   Alfa Romeo Giulia Sprint GT   -   Brekina

1967   -   Alfa Romeo Tipo 33 Stradale   -   BoS-Models

1969   -   Alfa Romeo Spider   -   Brekina


1955   -   Allgaier A 111 L Traktor   -   Busch

1956   -   Allgaier 1 akslet landbrugsvogn   -   Wiking


1964   -   Aston Martin DB5   -   Brekina


1950   -   Atkinson 8 Wheel Flatbedtruck   -   BoS-Models


1959   -   Auto Union 1000 S   -   Brekina

1963   -   Auto Union 1000 Universal   -   Wiking


1968   -   Audi 100   -   Wiking


1958   -   Austin Healey 3000   -   Wiking

1959   -   Austin 7   -   Wiking   -   DK navn = Austin Partner

1960   -   Austin 7 Mini Countryman   -   Brekina

1960   -   Austin 7 Mini Van   -   Brekina


1955   -   AWZ P 70   -   Herpa

1955   -   AWZ P 70 Kombi   -   Herpa


1950   -   Bedford O   -   EpokeModeller

1953   -   Bedford RL HZ Green Goddess   -   BoS-Models

1960   -   Bedford TK   -   Brekina

1960   -   Bedford TK   -   EpokeModeller

1964   -   Bedford CA Kassevogn   -   VVModel

1964   -   Bedford CA Minibus   -   VVModel


1954   -   Bentley R-Type Continental   -   BoS-Models

1963   -   Bentley S3   -   Busch


1937   -   BMW 328 Cabrio   -   Wiking

1939   -   BMW 326   -   Brekina

1952   -   BMW 502 Rustvogn   -   BoS-Models

1955   -   BMW Isetta   -   Wiking

1956   -   BMW 507 Cabrio   -   Wiking

1962   -   BMW 1500   -   Brekina

1963   -   BMW 1800   -   Brekina

1965   -   BMW 2000 CS Coupé   -   PCX87

1966   -   BMW 2002   -   Wiking

1967   -   BMW 1600 GT Cabrio   -   Wiking

1967   -   BMW 1600 GT Coupé   -   Wiking

1968   -   BMW 2002 Rallyeversion   -   Wiking

1968   -   BMW 2500   -   Brekina


1953   -   Borgward B 4500   -   Brekina

1954   -   Borgward Isabella Limousine   -   Wiking

1954   -   Borgward B 1500   -   Brekina

1957   -   Borgward Isabella Coupé   -   Wiking

1958   -   Borgward Isabella Cabriolet   -   Busch

1957   -   Borgward B611 Kassevogn   -   Wiking

1957   -   Borgward B611 Minibus   -   Wiking

1957   -   Borgward B611 Autocamper   -   Wiking

1958   -   Borgward BO 4000 Turistbus   -   Brekina

1959   -   Borgward P100 Limousine   -   Brekina

1959   -   Borgward B 655   -   Brekina


1955   -   Bucyrus Gravemaskine   -   Artitec

1955   -   Bucyrus Wirekran   -   Artitec


1936   -   Buick Special Convertible   -   Oxford

1950   -   Buick Riviera 2-Door Hardtop   -   Busch

1955   -   Buick Century 2-Door Hardtop   -   Oxford

1958   -   Buick Century Caballero   -   Bos-Models

1960   -   Buick Flxible Premier Hearse Rustvogn   -   BoS-Models


1950   -   Büssing 8000   -   Wiking

1953   -   Büssing 4500   -   Wiking

1953   -   Büssing 8000   -   Brekina

1951   -   Büssing 12000   -   Wiking

1960  -   Büssing Commodore LU 11   -   Brekina

1961   -   Büssing LU 16/11   -   Herpa

1962   -   Büssing Senator 12 Bybus   -   Brekina

1963   -   Büssing Commodore SK   -   Brekina

1964   -  Büssing Senator 12 Rutebil   -   Brekina

1965  -   Büssing Commodore 16-210   -   BoS-Models


1941   -   Cadillac Fleetwood 75 Touring Sedan   -   BoS-Models

1946   -   Cadillac Series 62 2-Door Hardtop   -   BoS-Models

1952   -   Cadillac Series 62 2-Door Hardtop  -   Busch

1952   -   Cadillac Series 62 2-Door Convertible   -   Busch

1952   -   Cadillac Series 62 Station Wagon Rustvogn   -   Busch

1957   -   Cadillac Eldorado Brougham Limousine   -   Oxford

1958   -   Cadillac Fleetwood 75 Limousine   -   BoS-Models

1959   -   Cadillac Eldorado 2-Door Hardtop   -   Busch

1959   -   Cadillac Eldorado 2-Door Convertible    -   Busch

1961   -   Cadillac Sedan DeVille   -   Oxford

1966   -   Cadillac Fleetwood Limousine   -   Busch

1966   -   Cadillac Fleetwood Statin Wagon Rustvogn   -   Busch


1938   -   Caterpillar D7 Bulldozer   -   Artitec


1946   -   Chevrolet Stepside Pick-up   -   Classic Metal Works   -   Vandfaldskølergrill

1946   -   Chevrolet 6400   -   Classic Metal Works

1950   -   Chevrolet Stepside Pick-up   -   Busch

1950   -   Chevrolet Panel-van   -   Oxford

1956   -   Chevrolet Corvette Convertible   -   Busch

1957   -   Chevrolet Nomad Station Wagon   -   Oxford

1957   -   Chevrolet Bel Air 2-Door Hardtop   -   Busch

1957   -   Chevrolet Bel Air 2-Door Convertible   -   Busch

1957   -   Chevrolet Corvette Convertible   -   Wiking

1959   -   Chevrolet El Camino Pick-up   -   Brekina

1961   -   Chevrolet Impala Convertible   -   Oxford

1963   -   Chevrolet Corvair Coupé   -   Oxford

1964   -   Chevrolet Malibu Coupé   -   Wiking

1965   -   Chevrolet Stepside Pick-up   -   Oxford

1966   -   Chevrolet Camaro   -   Brekina

1967   -   Chevrolet Corvette Coupé   -   Brekina

1967   -   Chevrolet Corvette Convertible   -   Brekina


1936   -   Chrysler Airflow   -   BoS-Models

1961   -   Chrysler 300 Convertible   -   Oxford


1936   -   Citroën Traction Avant Faux Cabriolet   -   BoS-Models

1937   -   Citroën Traction Avant 7 A   -   Norev

1947   -   Citroën U23 Autocar   -   Norev   -   DK betegnelse = Rutebil

1952   -   Citroën Traction Avant 11 B   -   SAI

1955   -   Citroën DS 19   -   Busch

1955   -   Citroën ID 19   -   Wiking

1957   -   Citroën HY 1400 Kassevogn   -   Norev

1958   -   Citroën 2 CV   -   SAI

1958   -   Citroen HY 1400 Kassevogn   -   Busch

1958   -   Citroën U23   -   Norev

1959   -   Citroën AZ Van   -   Brekina

1960   -   Citroën ID Break   -   Norev

1961   -   Citroën Ami 6 Break   -   Herpa

1963   -   Citroën 2 CV   -   Wiking

1967   -   Citroën Ami 6 Break   -   Norev

1967   -   Citroën Dyane   -   Artitec  

1967   -   Citroën DS Break   -   Brekina

1967   -   Citroën HY 1400  Kassevogn   -   Wiking

1970   -   Citroen GS   -   Herpa


1958   -   Claas Columbus Mejetærsker   -   MO-Miniatur

1966   -   Claas Markant Halmballepresser   -   Wiking


1952   -   Clark Gaffeltruck   -   Wiking


1955   -   DAF T40   -   Artitec

1957   -   DAF DO 2000   -   Brekina

1958   -   DAF 600 / Daffodil   -   Brekina

1959   -   DAF T50   -   Artitec

1960   -   DAF 750   -   Brekina

1963   -   DAF FT 2600   -   Brekina

1964   -   DAF T60   -   Artitec  


1954   -   Demag mobilkran   -   Wiking   


1946   -   DeSoto Surburban   -   Oxford

1950   -   DeSoto 4-Door Sedan   -   Classic Metal Works


1962   -   Deutz D 40 L traktor   -   Wiking


1950   -   DKW F 89   -   Wiking

1955   -   DKW Schnelllaster Kassevogn   -   Wiking

1955   -   DKW Schnelllaster Minibus   -   Wiking

1958   -   DKW 1000 Limousine 2dørs   -   Wiking

1958   -   DKW 1000 Limousine 4dørs   -   Wiking

1958   -   DKW 1000 Cabriolet   -   Wiking

1959   -   DKW Junior de Luxe   -   Brekina 

1961   -   DKW Junior de Luxe   -   Wiking


1945   -   Dogde Power Wagon   -   Busch

1957   -   Dogde D 100 Sweptside Pick-up   -   Oxford

1959   -   Dogde Custom Royal Lancer Convertible   -   BoS-Models

1959   -   Dogde Custom Royal Lancer Coupé   -   BoS-Models

1964   -   Dogde A 100 pick-up   -   Brekina

1964   -   Dogde A 100 Panel-van   -   Brekina

1968   -   Dogde Charger   -   Oxford

1969   -   Dogde Charger Daytona   -   Oxford


1958   -   Edsel Citation 2-Door Hardtop   -   Oxford


1959   -   Eicher Königstiger traktor   -   Wiking


1960   -   Eriba Campingvogn   -   Brekina


1949   -   EMW 340 Sedan   -   Brekina

1949   -   EMW 340 Kombi   -   Brekina

1952   -   EMW 327 Coupé   -   Busch


1961   -   Facel Vega II Coupé   -   Norev

1963   -   Facel Vega III Cabriolet   -   Norev


1958   -   Fahr Traktor   -   Wiking

1958   -   Fahr MDL Mejetærsker   -   MO-Miniatur


1951   -   Faun L8L   -   Brekina

1960   -   Faun F 24 Brandsprøjte  

1965   -   Faun F610   -   Wiking


1962   -   Ferrari 250 GTO   -   Busch

1963   -   Ferrari Grand Turismo GTL   -   VVModel

1964   -   Ferrari 250 LM   -   BoS-Models

1969   -  Ferrari Dino 246 GT   -   PCX87


1946   -   Ferguson TE traktor   -   Wiking


1960   -   Fendt Farmer 2 Traktor   -   Wiking

1968   -   Fendt Farmer 2s Traktor   -   Wiking


1955   -   Fiat 600   -   Wiking

1956   -   Fiat 600 Multipla   -   Brekina

1957   -   Fiat 1200 Grandluce   -   Brekina

1961   -   Fiat 1300 / 1500   -   Brekina

1962   -   Fiat 1800 Limousine   -   Wiking

1962   -   Fiat 642   -   Brekina

1963   -   Fiat 643 N Automobiltransporter   -   Brekina

1965   -   Fiat 500   -   Busch

1965   -   Fiat 690 N2   -   Brekina

1966   -   Fiat 124   -   Brekina

1967   -   Fiat 238  Kassevogn   -   Brekina

1967   -   Fiat 238  Minibus   -   Brekina

1968   -   Fiat 238 Weinsberg Camper   -   Brekina

1969   -   Fiat 128   -   Brekina

1969   -   Fiat 130 Limousine   -   PCX87

1970   -   Fiat 691   -   Brekina


1931   -   Ford Model A Sedan   -   Athearn

1931   -   Ford Model A Roadster   -   Athearn

1931   -   Ford Model A Picp-up   -   Athearn

1931   -   Ford Model A Panel-van   -   Athearn

1931   -   Ford Model AA Panel-van   -   Busch

1936   -   Ford Fordor Sedan   -   Classic Metal Works

1949   -   Ford Taunus G73A   -   Wiking

1951   -   Ford FK 3500   -   Brekina

1952   -   Ford Taunus 12M   -   Wiking

1953   -   Ford Country Squire Wagon   -   Classic Metal Works

1953   -   Ford Courier Sedan Delivery Van   -   Classic Metal Works

1953   -   Ford FK 1000 Minibus   -   Wiking   -   DK navn = Ford Transit

1953   -   Ford FK 1000 Kassevogn   -   Wiking

1954   -   Ford F 350 Pick-up   -   Classic Metal Works

1955   -   Fordson Dexta Traktor   -   50.erne   -   Artitec

1955   -   Ford Fairline Town Sedan   -   Classic Metal Works

1955   -   Ford Mainline Sedan   -   Classic Metal Works

1955   -   Ford Customline Sedan   -   Classic Metal Works

1955   -   Ford FK 2500   -   Wiking    -   DK navn = Ford Thames Trader

1956   -   Ford Tunderbird  Convertible   -   Busch

1956   -   Ford Continental   -   Wiking

1959   -   Ford 12M   -   Brekina

1959   -   Ford Anglia 105 E   -   VVModel

1959   -   Ford Fairline 4-Door Sedan   -   Classic Metal Works

1960   -   Ford F 100 Pick-up   -   Classic Metal Works

1960   -   Ford F 100 Pick-up 4x4   -   Classic Metal Works

1960   -   Ford F 500   -    Classic Metal Works

1963   -   Ford Consul Capri GT 315   -   BoS-Models

1964   -   Ford Cortina MKI   -   VVModel

1964   -   Ford Taunus 20M   -   Wiking

1964   -   Ford Mustang Coupé   -   Wiking

1964   -   Ford Mustang Convertible   -   Wiking

1965   -   Ford Transit MKI Kassevogn   -   Brekina

1965   -   Ford Transit MKI Minibus   -   Brekina

1965   -   Ford Transit MKI Kassevogn lang   -   BoS-Models

1967   -   Ford Custom 500 Sedan   -   Classic Metal Works

1968   -   Ford Escort MKI 2dørs   -   Wiking

1968   -   Ford Escort MKI 4dørs   -   Wiking

1968   -   Ford Mustang Fastback   -   Brekina

1969   -   Ford Taunus 17M   -   Brekina

1969   -   Ford Taunus 20M   -   Brekina

1969   -   Ford Taunus 26M   -   Brekina

1969   -   Ford Capri MKI   -   Wiking


1949   -   Fortuna 1 akslet landbrugsvogn   -   Wiking


1954   -   Framo V901/2   -   Busch   


1959   -    Fuchs Wiregravemaskine   -   Wiking


1955   -   Glas Goggomobil   -   Brekina

1956   -   Glas Goggomobil Ladvogn   -   Brekina

1956   -   Glas Goggomobil Kassevogn   -   Brekina

1957   -   Glas Goggomobil Coupé   -   Brekina

1964   -   Glas Goggomobil   -   Wiking

1965   -   Glas 1700 GT Cabrio   -   Wiking

1967   -   Glas 2600 V8 Coupé   -   Norev


1955   -   Goliath Goli-Dreirad Ladvogn   -   Wiking

1957   -   Goliath Express 1100 Ladvogn   -   Busch

1957   -   Goliath Express 1100 Kassevogn   -   Busch

1957   -   Golitah Express 1100 Minibus   -   Busch


1936   -   Hanomag K50 Bulldozer   -   Artitec

1946   -   Hanomag ST 100   -   Wiking

1950   -   Hanomag L 28   -   Brekina

1951   -   Hanomag L 28 Kassevogn   -   Brekina

1952   -   Hanomag K 55 Bulldozer   -   Wiking

1953   -   Hanomag R 16 Traktor   -   Wiking

1955   -   Hanomag L 28   -   Wiking

1958   -   Hanomag Kurier   -   Schuco

1958   -   Hanomag AL 28   -   Busch


1967   -   Hanomag Henschel F 25   -   Brekina

1967   -   Hanomag Henschel F 55   -   Brekina

1969   -   Hanomag Henschel F 223  -   Wiking


1950   -   Henschel HS 140   -   Wiking

1951   -   Henschel HS 140   -   Brekina

1955   -   Henschel HS 180   -   Wiking

1955   -   Henschel HS 3-180   -   Wiking

1961   -   Henschel HS 14/16   -   Wiking


1959   -   Hillman Minx Series IIIA   -   VVModel


1935   -   Horch 850 Pullmann Limousine   -   Wiking

1935   -   Horch 853 Cabriolet   -   Busch

1937   -   Horch 853  Spezial Coupé   -   BoS-Models


1965   -   Hyster 7ton Gaffeltruck   -   Artitec


1962   -   International Harvester Loadstar CO 1700 -   Wiking


1950   -   Jaguar MKV Limousine   -   BoS-Models

1959   -   Jaguar MKII Limousine   -   Wiking

1961   -   Jaguar E-Type Coupé   -   Wiking

1961   -   Jaguar E-Type Roadster   -   Wiking

1968   -   Jaguar XJ6 Limousine   -   Brekina


1952   -   Jeep Pick-up   -   Wiking

1962   -   Jeep Wagoneer   -   Brekina

1962   -   Jeep Gladiator Pick-up   -   Brekina

1966   -   Jeep Wagoneer   -   Brekina

1966   -   Jeep Gladiator Pick-up   -   Brekina


1958   -   John Deere 2016 traktor   -   Wiking


1950   -   Kaelble Vejtromle   -   Artitec

1951   -   Kaelble K 631   -   Brekina

1952   -   Kaelble PR 610 Bulldozer   -   Wiking

1962   -   Kaelble KV 22   -   Wiking

1967   -   Kaelble KV 34 Dumper   -   Wiking


1950   -   Kenworth COE Bullnose   -   Brekina


1953   -   Kramer KL 11 Traktor   -   Busch


1950   -   Krupp Titan   -   Wiking

1952   -   Krupp Titan   -   Brekina

1955   -   Krupp Tiger   -   BoS-Models

1963   -   Krupp 1080 Cummins   -   Brekina

1964   -   Krupp 806   -   Wiking

1965   -   Krupp 1080 Cummins   -   Brekina


1937   -   La Salle Series 50 Coupé   -   1937   -   BoS-Models


1935   -   Landbrug   -   Hestevogn   -   Wiking

1936   -   Landbrug   -   Slæberive   -   Wiking

1948   -   Landbrug   -   Såmaskine   -   Wiking

1959   -   Landbrug   -   Bautz Høvender   -   Busch

1960   -   Landbrug   -   Halmballevogn   -   Artitec

1961   -   Landbrug   -   Høvender   -   Artitec

1962   -   Landbrug   -   Plov   -   Artitec


1958   -   Land Rover 88''   -   Wiking

1958   -   Land Rover 88''   -   Schuco

1968   -   Land Rover 88''   -   Brekina

1968   -   Land Rover 109''   -   Brekina


1936   -   Lanz Bulldog Traktor   -   Wiking

1955   -   Lanz D 2016 Traktor   -   Wiking


1941   -   Lincoln Continental Convertible   -   Oxford

1956   -   Lincoln Continental MkII   -   Oxford

1961   -   Lincoln Presidental X 100   -   Oxford


1957   -   Lloyd Alexander TS   -   Wiking


1953   -   Mack B 61   -   Brekina


1948   -   Magirus Deutz S 3500   -   Brekina

1951   -   Magirus Deutz Mercur   -   Brekina

1953   -   Magirus Deutz Mercur   -   Brekina

1955   -   Magirus Deutz S 3500   -   Wiking

1955   -   Magirus Deutz S 7500   -   Wiking

1957   -   Magirus Deutz Uranus   -   Wiking

1958   -   Magirus Deutz Sirius   -   Wiking

1960   -   Magirus Deutz Pluto   -   Brekina

1960   -   Magirus Deutz Saturn II Bybus   -   Brekina

1962   -   Magirus Deutz Mercur   -   Wiking

1964   -   Magirus Deutz 235 D TE   -   Wiking

1966   -   Magirus Deutz 100 D 7   -   Wiking


1952   -   MAN F8   -   Brekina

1955   -   MAN 635   -   Brekina

1960   -   MAN Pausbacke   -   Wiking   -   Pausbacke = rundkindet

1961   -   MAN Pausbacke   -   Brekina

1961   -   MAN 4R3 traktor   -   Wiking

1965   -   MAN 450 HA Brandsprøjte   -   Brekina

1967   -   MAN F8   -   Wiking

1967   -   MAN 750 HO-R12b   -   Brekina   -   Turistbus


1953   -   Maserati A 6 GCS Berlinetta   -   BoS-Models

1957   -   Maserati 3500 GT   -   BoS-Models


1958   -   Massey Ferguson 830 Mejetærsker   -   Artitec

1968   -   Massey Ferguson 178 Traktor   -   MO-Miniatur


1937   -   Maybach SW 38 Spohn Cabriolet   -   BoS-Models


1954   -   Menck Gravemaskine   -   Wiking


1936   -   Mercedes Benz 170 V   -   Busch

1936   -   Mercedes Benz 260 D   -   Wiking

1936   -   Mercedes Benz 540 K Cabrio   -   Wiking

1936   -   Mercedes Benz LO 3500 Stromline Turistbus   -   Brekina

1938   -   Mercedes Benz 540 K Stromlinien Coupé   -   BoS-Models

1950   -   Mercedes Benz L 5000   -   Brekina

1950   -   Mercedes Benz O 3500 Turistbus   -   Busch

1950   -   Mercedes Benz L 311   -   Brekina

1950   -   Mercedes Benz Unimog U 401   -   Wiking

1951    -   Mercedes Benz 220   -   Brekina

1951    -   Mercedes Benz O 6600 H Turistbus   -   Brekina

1953   -   Mercedes Benz 180   -   Wiking

1953   -   Mercedes Benz 180 Kombi   -   Brekina

1953   -   Mercedes Benz L 6600   -   Wiking

1953   -   Mercedes Benz L 3500   -   Wiking

1953   -   Mercedes Benz 200 Limousine   -   Brekina

1953   -   Mercedes Benz Unimog 402   -   Brekina

1954   -   Mercedes Benz 220 Limousine   -   Wiking

1954   -   Mercedes Benz O 321 H Turistbus   -   Brekina

1954   -   Mercedes Benz L 325   -   Brekina

1955   -   Mercedes Benz 190 SL Coupé   -   Wiking

1955   -   Mercedes Benz L 319  Ladvogn   -   Brekina

1956   -   Mercedes Benz L 319 Kassevogn   -   Brekina

1956   -   Mercedes Benz L319 Stigevogn   -   Brekina

1956   -   Mercedes Benz O 319  Minibus   -   Brekina

1956   -   Mercedes Benz 180 Pick-up   -   BoS-Models

1956   -   Mercedes Benz 220 Coupé   -   Brekina

1956   -   Mercedes Benz Unimog U 411   -   Wiking

1957   -   Mercedes Benz 300 SL Roadster   -   Wiking

1957   -   Mercedes Benz 300 Limousine   -   Wiking

1957   -   Mercedes Benz LP 321   -   Wiking

1959   -   Mercedes Benz 220 Limousine   -   Wiking

1959   -   Mercedes Benz L 322   -   Brekina

1959   -   Mercedes Benz LP 328   -   Brekina

1959   -   Mercedes Benz LP 333   -   Wiking

1960   -   Mercedes Benz LPS 333 Enkeltkabine   -   BoS-Models

1960   -   Mercedes Benz LPS 333 Sovekabine   -   Wiking

1961   -   Mercedes Benz 300 SE Limousine (W112)   -   Wiking

1963   -   Mercedes Benz 250 SL Cabrio   -   Wiking

1963   -   Mercedes Benz Uniomog U 406   -   Wiking

1963   -   Mercedes Benz LP 1620   -   Wiking

1963   -   Mercedes Benz LPS 1620   -   Brekina

1964   -   Mercedes Benz 600 Limousine   -   Brekina

1964   -   Mercedes Benz O 302 Turistbus   -   Wiking

1965   -   Mercedes Benz 280 SE   -   Brekina

1965   -   Mercedes Benz L 609   -   Brekina

1965   -   Mercedes Benz LP 1317   -   Wiking

1966   -   Mercedes Benz LP 608   -   Brekina

1966   -   Mercedes Benz Unimog 421   -   Brekina

1967   -   Mercedes Benz 200/8   -   Wiking

1967   -   Mercedes Benz 280 SE Cabrio   -   Wiking

1967   -   Mercedes Benz L 406 Kassevogn   -   Brekina

1967   -   Mercedes Benz O 309 Minibus   -   Brekina

1968   -   Mercedes Benz 200/8 Ambulance   -   Brekina

1967   -   Mercedes Benz L 408   -   Wiking

1967   -   Mercedes Benz LP 2223   -   Wiking

1968   -   Mercedes Benz L 608 D   -   Brekina

1969   -   Mercedes Benz 600 Pollman Rustvogn   -   BoS-Models

1970   -   Mercedes Benz O 302-13   -   Brekina


1949   -   Mercury Club Coupe   -   Oxford

1957   -   Mercury Turnpike Cruiser   -   Oxford


1956   -   Messerschmidt KR200 Kabinenroller   -   Busch


1945   -   MG Midget TC Roadster   -   Busch

1962   -   MG B Roadster   -   AWM


1968   -   Morgan Plus 8 Roadster   -   Busch


1957   -   Morris Minor 1000 Super   -   Brekina

1959   -   Morris Mini-Minor   -   Wiking   -   DK navn = Morris Mascot

1960   -   Morris Minor Van   -   BoS-Models


1962   -   Moskwitsch 403   -   Herpa

1964   -   Moskwitsch 408   -   Herpa


1965   -   Neoplan-Henschel NH 12 Turistbus   -   Brekina

1967   -   Neoplan-Henschel NH 22/3 DD Turistbus   -   Brekina


1956   -   NSU Fiat Jagst 600   -   Wiking

1960   -   NSU Prinz III   -   BoS-Models

1965   -   NSU Prinz 1000   -   Busch

1967   -   NSU TTS   -   Brekina

1967   -   NSU Ro 80 Limousine   -   Wiking

1969   -   NSU K 70   -   Wiking


1950   -   Olsmobile Rocket 88 Coupé   -   Oxford 


1961   -   OM Lupetto   -   Brekina


1939   -   Opel Kapitän Cabrio   -   BoS-Models

1951   -   Opel Olympia Van   -   BoS-Models

1952   -   Opel Blitz   -   Brekina

1952   -   Opel Blitz Brandsprøjte   -   Brekina

1952   -   Opel Blitz Stigevogn   -   Brekina

1953   -   Opel Olympia Rekord   -   Brekina

1953   -   Opel Olympia Rekord Caravan   -   Brekina

1953   -   Opel Olympia Rekord Cabrio-Limousine   -   Brekina

1954   -   Opel Kapitän   -   Brekina

1956   -   Opel Kapitän   -   Brekina

1957   -   Opel Rekord P1 Caravan   -   Wiking

1958   -   Opel Kapitän P 2.5   -   Brekina

1959   -   Opel Kapitän P 2.6   -   Brekina

1959   -   Opel Blitz A   -   Wiking

1959   -   Opel Blitz A Kassevogn   -    Brekina

1959   -   Opel Blitz A Brandsprøjte   -   Brekina

1960   -   Opel Rekord P1   -   Brekina

1960   -   Opel Rekord P1 Caravan   -   Brekina

1960   -   Opel Rekord P2 Caravan   -   Wiking

1961   -   Opel Rekord P2   -   Brekina

1961   -   Opel Rekord P2 Caravan   -   Brekina

1961   -   Opel Rekord P2 Van   -   Brekina

1961   -   Opel Rekord P2 Coupé   -   Brekina

1962   -   Opel Kadett A   -  Brekina

1962   -   Opel Kadett A Caravan   -   Brekina

1962   -   Opel Kadett A Coupé   -   Brekina

1964   -   Opel Kapitän A    -   Brekina

1965   -   Opel Kadett B   -   Wiking 

1965   -   Opel Kadett B Caravan   -   Brekina

1965   -   Opel Kadett B Coupé   -   Herpa 

1966   -   Opel Rekord C   -   Brekina  

1966   -   Opel Rekord C Caravan   -   Brekina

1966   -   Opel Rekord C Coupé   -   Brekina

1966   -   Opel Commodore A   -   Brekina

1967   -   Opel Rekord C   -   Busch

1967   -   Opel Commodore A Coupé   -   Wiking

1968   -   Opel Blitz B   -   Wiking

1968   -   Opel Blitz B Kassevogn   -   Brekina

1969   -   Opel Kapitän B    -   Brekina

1970   -   Opel Ascona A   -   Brekina

1970   -   Opel Manta A   -   Wiking


1957   -   Panhard Dyna Z12   -   Norev

1961   -   Panhard PL17   -   Norev


1955   -   Peterbilt 281   -   Brekina


1948   -   Peugeot 203 Limousine   -   Brekina

1952   -   Peugeot 203 Cabriolet   -   Norev

1954   -   Peugeot 203 Limousine   -   Norev

1957   -   Peugeot 403 Cabriolet   -   Norev

1958   -   Peugeot 403 Pick-up   -   Busch

1961   -   Peugeot 404 Limousine   -   Brekina

1966   -   Peugeot 204   -   Norev

1968   -   Peugeot 404 Limousine   -   Norev

1968   -   Peugeot 504 Limousine   -   Brekina

1968   -   Peugeot J7 Redningskøretøj   -   Norev

1968   -   Peugeot J7 Kassevogn   -   Norev


1958   -   Plymouth Fury Hardtop-Coupe   -   Brekina


1953   -   Porsche 550 Spyder   -   Wiking

1957   -   Porsche Junior K Traktor   -    Busch

1959   -   Porsche 356 Cabrio   -   Wiking

1963   -   Porsche 904 GTS   -   Wiking

1963   -   Porsche 911 F-Reihe   -   Brekina


1954   -   Pontiac Chieftain 4-Door Sedan   -   Oxford

1959   -   Pontiac Bonneville Hardtop Coupe   -   Oxford


1969   -   Reliant Regal Supervan III   -   BoS-Models


1948   -   Renault Juvaqatre 300kg   -   Norev

1950   -   Renault Goelette Kassevogn   -   Brekina

1953   -   Renault 1000kg Kassevogn   -   Norev

1955   -   Renault 4CV   -   Norev

1956   -   Renault Dauphine   -   Norev

1958   -   Renault 4CV   -   Busch

1958   -   Renault 4CV Cabriolimousine   -   Busch

1959   -   Renault Goélette Kassevogn   -   Brekina

1961   -   Renault R4   -   Wiking

1961   -   Renault R4 Kombi   -   Brekina

1961   -   Renault R4 Kassevogn   -   Wiking

1962   -   Renault Estafette Kassevogn   -   Norev

1963   -   Renault 8   -    Norev

1963   -   Renault Galion   -   Norev

1966   -   Renault 8 Gordini   -   Norev

1966   -   Renault 16 Super   -   Norev

1969   -   Renault 12   -   Brekina

1969   -   Renault 16 TL   -   Norev


1946   -   Rolls Royce Silver Wraith Limousine   -   Wiking

1959   -   Rolls Royce Silver Cloud Limousine   -   Busch

1965   -   Rolls Royce Silver Shadow Limousine   -   Wiking


1964   -   Rover P6 3500   -   Brekina

1967   -   Rover P5B Coupé   -   BoS-Models


1956   -   Ruthemeyer DM 5 vejtromle   -   Wiking


1949   -   Saab 92   -   Brekina

1953   -   Saab 92 B   -   BoS-Models

1960   -   Saab 96   -   Brekina

1967   -   Saab 96   -   Brekina

1970   -   Saab 99   -   PCX87


1956   -   Sachsenring P 240 Limousine ( Horch )   -   Brekina


1961   -   Scania-Vabis LB 76   -   Brekina

1968   -   Scania LBT 110   -   Brekina


1958   -   Schätzle (4 hjulet gummivogn)   -   Busch


1958   -   Seagrave 750 Fire Engine   -   BoS-Models


1952   -   Setra S8 Turistbus   -   Wiking

1955   -   Setra S6 Turistbus   -   Brekina

1965   -   Setra S12 Turistbus   -   Brekina

1970   -   Setra S 150 H Turistbus   -   Brekina


1961   -   Simca Aronde Cabriolet   -   Norev

1962   -   Simca Aronde   -   Norev

1967   -   Simca 1100   -   PCX87

1968   -   Simca 1000 GLS   -   Norev


1938   -   Skoda Suberb 913   -   BoS-Models

1946   -   Skoda S1102 Sedan 2dørs   -   VVModel

1946   -   Skoda S1102 Sedan 4dørs   -   VVModel

1946   -   Skoda S1102 Kombi   -   VVModel

1946   -   Skoda S1102 Kassevogn   -   VVModel

1952   -   Skoda 1200   -   Igra

1959   -   Skoda Felicia Cabriolet   -   Brekina

1962   -   Skoda Octavia (Typ 985)   -   Brekina

1964   -   Skoda 1000 MB   -   Herpa

1969   -   Skoda 1203 Minibus   -   Brekina


1961   -   Skurvogn 1 akslet   -   Wiking


1949   -   Steyr 80 traktor   -   Wiking


1946   -   Still EFK 2002 perrontruck   -   Wiking


1953   -   Studebaker Commander Starliner   -   BoS-Models


1937   -   Tatra 87 Limousine   -   Wiking


1935   -   Tempo Hanseat    -   Busch

1949   -   Tempo Matador I Ladvogn   -   Wiking


1958   -   Trabant P 50   -   Brekina

1960   -   Trabant P 50 Kombi   -   Brekina

1964   -   Trabant P 601   -   Busch

1966   -   Trabant P 601 Kombi   -   Busch


1965   -   Toyota Land Cruiser J4   -   Busch


1948   -   Tucker Torpedo   -   BoS-Models


1945   -   Volkswagen Käfer 1200 (Typ1)   -   Wiking   -   den med splitbagrude

1949   -   Volkswagen Käfer Hebmüller Cabriolet   -   Busch

1950   -   Volkswagen T1 (Typ 2) Kassevogn   -   Wiking

1950   -   Volkswagen T1 (Typ 2)  Minibus   -   Wiking

1952   -   Volkswagen Käfer 1200 (Typ 1)   -   Busch   -   den med splitbagrude 

1955   -   Volkswagen Käfer 1200 (Typ 1)   -   Busch   -   den med ovalbagrude

1959   -   Volkswagen Karmann Ghia Coupé   -   Wiking

1961   -   Volkswagen Käfer 1200 Cabriolet   -   Wiking 

1961   -   Volkswagen 1500 Limousine   -   Brekina

1961   -   Volkswagen Karmann Ghia 1600 Coupé   -   Busch

1962   -   Volkswagen 1500 Variant   -   Brekina

1963   -   Volkswagen 1500 TL   -   Brekina

1964   -   Volkswagen 1600 Limousine   -   Wiking

1963   -   Volkswagen T1b Dobbeltkabine   -   Wiking

1963   -   Volkswagen T1b Kassevogn   -   Wiking

1963   -   Volkswagen T1b Minibus   -   Wiking

1963   -   Volkswagen T1b Samba Minibus   -   Wiking

1964   -   Volkswagen Käfer 1200   -   Brekina

1965   -   Volkswagen Typ 147 Fridolin   -   Brekina

1967   -   Volkswagen T2a Ladvogn   -   Wiking

1967   -   Volkswagen T2a Minibus   -   Wiking

1969   -   Volkswagen Baja Bug   -   BoS-Models

1969   -   Volkswagen 1600 TL   -   Wiking

1969   -   Volkswagen 1600 Variant   -   Wiking


1969   -   Volkswagen-Porsche 914   -   Wiking


1956   -   Volvo P 1900 Sport Cabrio   -   BoS-Models

1956   -   Volvo Amazon 4dørs   -   Wiking

1957   -   Volvo PV 544   -   Wiking

1958   -   Volvo 210 Duett Kombi   -   Brekina

1958   -   Volvo 210 Duett Van   -   Brekina

1959   -   Volvo LM 218 Gummiged   -   Artitec

1960   -   Volvo Amazon 4dørs   -   Brekina

1962   -   Volvo Amazon 2dørs   -   Wiking

1964   -   Volvo Amazon Herregårdsvogn   -   Brekina

1965   -   Volvo Amazon 2dørs   -   Brekina

1965   -   Volvo F88   -   Wiking

1966   -   Volvo N88   -   Brekina

1967   -   Volvo 144 Limousine   -   Brekina

1967   -   Volvo 145 Herregårdsvogn   -   Brekina

1968   -   Volvo 164 Limousine   -   PCX87

1969   -   Volvo F89   -   Wiking


1956   -   Wartburg 311 Sedan   -   Brekina

1957   -   Wartburg 311 Kombi   -   Brekina

1957   -   Wartburg 311 Camping   -   Brekina

1958   -   Wartburg 311 Coupé   -   Brekina

1966   -   Wartburg 353 Sedan  -   Herpa

1966   -   Wartburg 353 Tourist   -   Herpa


1954   -   Willys Jeep Station Wagon   -   BoS-Models

1954   -   Willys Jeep Panel Van   -   BoS-Models


1956   -   Wolga M21   -   Herpa


1959   -   Zettelmeyer AS 2 Minidumper   -   WikingListe over producerede modelbiler fra epoke IV i skala 1:871970   -   Alfa Romeo Montreal   -   PCX87

1971   -   Alfa Romeo Alfatud Ti   -   Herpa

1974   -   Alfa Romeo Giulia Sprint GT   -   Brekina

1982   -   Alfa Romeo AR 6 Minibus   -   Brekina

1982   -   Alfa Romeo AR 6 Kassevogn   -   Brekina

1985   -   Alfa Romeo 75   -   PCX87


1972   -   Audi 80 L   -   Brekina

1974   -   Audi 50   -   Wiking

1979   -   Audi 100 (C2)   -   PCX87

1979   -   Audi 200 (C2)   -   Pcx87

1981   -   Audi 80 (B2)   -   PCX87

1985   -   Audi Coupe (B2)   -   PCX87

1986   -   Audi 80 Taxi   -   Wiking


1975   -   Austin FX-4 London Cab   -   BoS-Models


1980   -   Autobianchi A112   -   PCX87


1973   -   BMW 2002 Turbo   -  PCX87

1973   -   BMW 2002 Turbo   -   Wiking

1976   -   BMW 323i   -   Brekina

1978   -   BMW 635 CSi   -   Brekina

1980   -   BMW M535i   -   PCX87

1986   -   BMW 320 Alpina Cabrio (C2)   -   PCX87


1976   -   Buick Estate Wagon   -  Classic Metal Works


1976   -   Cadillac Eldorado Convertible   -   Brekina

1980   -   Cadillac Fleetwood Limousine   -   BoS-Models

1982   -   Cadillac Fleetwood Brougham Limousine   -   PCX87


1973   -   Chevrolet C / K-10 Cheyenne Picup   -   Classic Metal Works

1984   -   Chevrolet Corvette C4   -   PCX87

1987   -   Chevrolet Caprice Limousine   -   Brekina


1970   -   Citroën GS   -   Herpa

1972   -   Citroën HY 1400 Kassevogn   -   Wiking

1972   -   Citroën DS 23 Pallas   -   Norev

1973   -   Citroën GS Pallas   -   Norev

1975   -   Citroën CX 2000   -   Norev

1976   -   Citroën CX 2200 Break   -   PCX87

1977   -   Citroën CX 2400 GTI   -   Norev

1981   -   Citroën 2 CV Charleston   -   Wiking

1982   -   Citroën C25 Minibus   -   Brekina

1982   -   Citroen C25 Kassevogn   -   Brekina

1983   -   Citroën Mehari   -   Norev

1989   -   Citroën XM   -   PCX87


1970   -   DAF 1600   -   Artitec

1972   -   DAF 66 Limousine   -   Brekina

1972   -   DAF 66 Kombi   -   Brekina

1982   -   DAF 2000   -   Artitec

1987   -   DAF 2200   -   Artitec


1983   -   Deutz-Fahr DX 4.70 traktor   -   Wiking


1972   -   Ferrari 365 GT4 2+2   -   PCX87

1976   -   Ferrari 308 GTB   -   BoS-Models

1976   -   Ferrari 512 BB   -   BoS-Models

1980   -   Ferrari Mondial   -   PCX87

1984   -   Ferrari 288 GTO   -   PCX87


1971   -   Fiat 691 N   -   Brekina

1972   -   Fiat 126   -   Brekina

1974   -   Fiat 131 Mirafiori   -   Brekina

1982   -   Fiat Ducato Minibus   -   Brekina

1982   -   Fiat Ducato Kassevogn   -   Brekina

1982   -   Fiat Ducato Autocamper   -   BoS-Models


1968   -   Ford Escort Mk I 2dørs   -   Wiking

1968   -   Ford Escort Mk I 4dørs   -   Wiking

1969   -   Ford Capri Mk I   -   Wiking

1971   -   Ford Taunus Sedan   -   Brekina

1971   -   Ford Taunus Coupé   -   Brekina

1972   -   Ford Granada Mk I   -   Wiking

1973   -   Ford Granada Mk I Coupé   -   PCX87

1974   -   Ford Granada Mk I Turnier   -   PCX87

1974   -   Ford Capri Mk II   -   PCX87

1975   -   Ford Grand Torino   -   Brekina

1975   -   Ford Transcontinental   -   Wiking

1975   -   Ford Transcontinental   -   Herpa

1976   -   Ford Fiesta Mk I   -   PCX87

1976   -   Ford Taunus TC2   -   PCX87

1976   -   Ford Taunus TC2 Turnier   -   PCX87

1977   -   Ford Granada Mk II Turnier   -   Brekina

1977   -   Ford Transit Mk II Kassevogn   -   Herpa

1979   -   Ford Escort RS 1800   -   Brekina 

1979   -   Ford LTD Country Squire   -   Brekina

1979   -   Ford TW-20 Traktor   -   BoS-Models

1981   -   Ford Escort Mk III XR3   -   PCX87

1982   -   Ford Granada Mk II Turnier   -   BoS-Models

1985   -   Ford Fiesta Mk II  -   PCX87

1985   -   Ford Scorpio   -   PCX87

1986   -   Ford Escort IV Cabriolet   -   PCX87

1986   -   Ford Sierra RS 500 Cosworth   -   Brekina

1987   -   Ford Sierra Turnier   -   PCX87

1989   -   Ford Fiesta Mk III   -   PCX87


1983   -   Fortschritt E 514 Mejetærsker   -   Busch


1981   -   Grove MBK Mobilkran   -   Wiking


1971   -   HTS 100.27 Tandemgylletankvogn   -   Busch


1981   -   IHC 1455 XL Traktor   -   Wiking


1976   -   Iveco T  Renovationsvogn   -   Herpa

1981   -   Iveco Magirus Turbustar   -   Herpa


1973   -   Jaguar XL-S Coupé   -   PCX87

1986   -   Jaguar XJ 40   -   PCX87


1980   -   Jeep CJ-7   -   PCX87


1976   -   Kenworth K-100 Aerodyne   -   Brekina


1976   -   Lada 1600   -   Busch

1976   -   Lada Niva   -   Brekina


1973   -   Lamborghini Urraco   -   PCX87


1979   -   Lancia Stratos HF   -   Brekina


1977   -   Lincoln Contnental Mark V   -   PCX87

1985   -   Lincoln Town Car Stretchlimousine   -   BoS-Models


1977   -   Lotus Esprit S1   -   BoS-Models


1974   -   Magirus Deutz 310 D 16   -   Brekina

1974   -   Magirus Deutz 310 D 22   -   Brekina


1972   -   MAN 26.280 DHAK   -   Brekina

1973   -   MAN SÜ 240 Rutebil   -   Herpa

1976   -   MAN F   -   Herpa

1979   -   MAN G   -   Herpa

1986   -   MAN M 90 Brandsprøjte   -   Herpa


1976   -   Matra Simca Bagheera   -   Norev

1977   -   Matra Simca Rancho   -   PCX87


1970   -   Mercedes Benz LAK 2624   -   Brekina

1971   -   Mercedes Benz SL Cabrio   -   PCX87

1971   -   Mercedes Benz O302-11 Rutebus   -   Brekina

1972   -   Mercedes Benz LAF 1113 TLF16   -   Brekina   -   Brandsprøjte

1972   -   Mercedes Benz L 1519 DL30   -   Brekina   -   Stigevogn

1972   -   Mercedes Benz O307 Rutebus   -   Brekina

1972   -   Mercedes Benz O302-13 Rutebus   -   Brekina

1975   -   Mercedes Benz O305 Bybus   -   Brekina

1975   -   Mercedes Benz Trac   -   Wiking

1975   -   Mercedes Benz 1217 Schörling Fejemaskine   -   Herpa

1975   -   Mercedes Benz 240 D   -   Wiking

1975   -   Mercedes Benz O 305 Bybus   -   Rietze

1977   -   Mercedes Benz 220 T   -   Busch

1977   -   Mercedes Benz 207 D T1 Minibus   -   Herpa

1977   -   Mercedes Benz VF 123 Miesen Ambulance    -   Busch

1977   -   Mercedes Benz VF 123 Miesen Rustvogn   -   Busch

1977   -   Mercedes Benz V 123 Coupé   -   PCX87

1977   -   Mercedes Benz V 123 Limousine lang   -   BoS-Models

1977   -   Mercedes Benz V 123 Rustvogn   -   BoS-Models

1977   -   Mercedes Benz LP 813   -   Herpa

1977   -   Mercedes Benz L 206D Orion II Autocamper   -   BoS-Models

1978   -   Mercedes Benz 250 TD Taxi   -   Wiking

1978   -   Mercedes Benz 300 SD Taxi   -   Wiking

1979   -   Mercedes Benz G 230   -   Wiking

1980   -   Mercedes Benz W 123 AMG   -   PCX87

1982   -   Mercedes Benz 190 D Taxi   -   Wiking

1982   -   Mercedes Benz 207 D T1 Westfalia Autocamper   -   Wiking

1984   -   Mercedes Benz W 124 Bonna Ambulance   -   Herpa

1985   -   Mercedes Benz SL Hardtop (R107)   -   PCX87

1985   -   Mercedes Benz 3850   -   Wiking

1988   -   Mercedes Benz L 207 D Doka   -   Brekina

1989   -   Mercedes Benz SK   -   Wiking


1970   -    Meyers Manz Dune Buggy   -   BoS-Models


1970   -   NSU Ro 80 Limousine   -   Wiking


1982   -   Orenstein & Koppel gravemaskine   -   Wiking


1970   -   Opel Manta A   -   Wiking

1972   -   Opel Rekord D   -   Wiking

1972   -   Opel Rekord D Caravan   -   PCX87

1972   -   Opel Commodore B   -   Wiking

1972   -   Opel Commodore B Coupé   -   PCX87

1975   -   Opel Kadett C City   -   PCX87

1975   -   Opel Ascona B   -   Wiking

1975   -   Opel Manta B   -   Wiking

1976   -   Opel Kadett C GT/E Coupe Rallye   -   Brekina

1977   -   Opel Kadett C   -   Busch

1977   -   Opel Kadett C Coupé   -   Wiking

1977   -   Opel Rekord E   -   Herpa

1978   -   Opel Manta B CC   -   PCX87

1983   -   Opel Manta B GSi   -   PCX87


1976   -   Peugeot 604 SL   -   Norev

1977   -   Peugeot 304 GL   -   Norev

1978   -   Peugeot 504 Break   -   PCX87

1982   -   Peugeot J5 Minibus   -   Brekina

1982   -   Peugeot J5 Autocamper   -   BoS-Models

1986   -   Peugeot 205 GTi   -   PCX87

1986   -   Peugeot 205 Cabriolet   -   PCX87

1987   -   Peugeot 205 GTi 1,9 L   -   Norev


1990   -   Plymouth Voyager   -   Busch


1978   -   Porsche 911 SC   -   Wiking

1978   -   Porsche 911 SC Cabrio   -   Wiking

1989   -   Porsche Carrera Cabrio   -   Wiking

1991   -   Porsche 968   -   PCX87 

1991   -   Porsche 968 Cabriolet   -   PCX87 


1974   -    Pontiac Firebird TransAm   -   Busch


1979   -   Puch G   -   Wiking


1970   -   Range Rover MKI   -   Wiking


1971   -   Renault 8   -   Norev

1971   -   Renault 12 Gordini   -   Norev

1972   -   Renault 5   -   Norev

1973   -   Renault Alpine A110 Rallye   -   Norev

1974   -   Renault 12   -   Norev

1975   -   Renault 20   -   PCX87

1975   -   Renault 30   -   PCX87

1977   -   Renault Alpine A310   -   Norev

1978   -   Renault 4   -   Herpa

1978   -   Renault 18   -   BoS-Models

1978   -   Renault 18 Break   -   BoS-Models

1980   -   Renault Fuego   -   BoS-Models

1980   -   Renault 5 Turbo   -   Norev

1980   -   Renault 5 Alpine   -   PCX87

1981   -   Renault 4 Jogging   -   Herpa

1987   -   Renault 4 GTL   -   Norev


1970   -   Rolls Royce Silver Shadow Limousine   -   Wiking

1971   -   Rolls Royce Cornice Convertible   -   PCX87

1974   -   Rolls Royce Cornice Convertible   -   BoS-Models

1980   -   Rolls Royce Silver Spirit Mark I   -   BoS-Models

1985   -   Rolls Royce Silver Spur III Touring Limousine   -   BoS-Models


1970   -   Saab 99   -   PCX87

1978   -   Saab 900 Turbo 3dørs   -   PCX87

1978   -   Saab 900 Turbo 5dørs  -   Wiking

1986   -   Saab 900 Turbo   -   PCX87

1986   -   Saab 900 Turbo Cabriolet   -   PCX87


1975   -   Scania 111   -   Wiking


1975   -   Setra S 140 ES Rutebus   -   Brekina

1985   -   Setra SG 221 UL Hamonikabus   -   Herpa


1970   -   Simca 1300 Limousine   -   Herpa

1974   -   Simca 1000 Rallye 2   -   Norev

1975   -   Simca 1100   -   PCX87


1971   -   Tabbert Campingvogn   -   Busch


1981   -   Talbot Matra Rancho   -   PCX87


1984   -   Tatra 815   -   Brekina


1977   -   Trabant 601 P Limousine   -   Busch

1978   -   Trabant 601 S de Luxe   -   Wiking


1970   -   Volvo F89   -   Wiking

1973   -   Volvo N10   -   Wiking

1975   -   Volvo 66 Limousine   -   Brekina

1975   -   Volvo 66 Kombi   -   Brekina

1976   -   Volvo 343   -   PCX87

1977   -   Volvo 264 DL Limousine   -   Wiking

1978   -   Volvo 264 TE Limousine   -   BoS-Models

1980   -   Volvo N10   -   Brekina

1980   -   Volvo F12   -   Herpa

1984   -   Volvo 740   -   PCX87

1985   -   Volvo 740 Kombi   -   PCX87

1989   -   Volvo 244   -   PCX87

1989   -   Volvo 245 GL Kombi   -   PCX87


1970   -   Volkswagen 181 Jagtvogn   -   Busch

1970   -   Volkswagen 181 Jagtvogn   -   Wiking

1972   -   Volkswagen 1303   -   Wiking

1974   -   Volkswagen Golf I   -   Brekina

1975   -   Volkswagen Polo I   -   Wiking

1976   -   Volkswagen Golf I GTI   -   Wiking

1979   -   Volkswagen Golf I Cabriolet   -   Wiking

1975   -   Volkswagen LT 28 Kassevogn m. høj tag   -   Wiking

1977   -   Volkswagen Passat B1 5dørs   -   PCX87

1979   -   Volkswagen 1303 Cabriolet   -   PCX87

1979   -   Volkswagen T3 Dobbeltkabine   -   Wiking

1979   -   Volkswagen T3 Bus   -   Wiking

1980   -   Volkswagen Golf I   -   PCX87

1980   -   Volkswagen Scirocco II   -   Norev

1982   -   Volkswagen Santana   -   BoS-Models

1984   -   Volkswagen Jetta II  -   PCX87

1985   -   Volkswagen Polo II   -   PCX87

1985   -   Volkswagen Polo II Coupe   -   PCX87

1985   -   Volkswagen Passat B2 5dørs   -   PCX87

1985   -   Volkswagen Passat B2 Variant   -   Busch

1988   -   Volkswagen Passat Variant   -   Herpa

1989   -   Volkswagen Golf II Rallye   -   PCX87

1990   -   Volkswagen Golf II GTi   -   PCX87

1990   -   Volkswagen Golf II Country   -   PCX87


Listerne er senest opdateret 15. september 2023